PDA

View Full Version : controlling motors via remote



robodam
09-14-2009, 03:11 AM
Can anyone help me on controlling two motors with a single switch using H-Bridge or any other mechanism, so that a good control can be achieved. :roll:

vikas
09-14-2009, 03:24 AM
What exactly are you trying to do , more detail would help.

robodam
09-14-2009, 01:39 PM
I am a beginner and I am trying to control two motors with a single H-Bridge so that the coordination between the two motors is accurate and precise and then adding another DPDT switch for turning.
I am not sure that it will work for turning,so it would be helpful if you can suggest me another way to do the same.

samurai_01
10-20-2009, 12:18 AM
why dont you use spdt relays for controlling your motors. Than turn the bot by rotating one motor clockwise and other anticlockwise all by using 2 relays(as far as i remember).
If you want to go ahead with spdt relays, reply back... i have to search my lapop a bit for the proper documents and schematis for spdt.
we have used spdt successfuly in almost all of our manual robots including Robocon ones......